close
Claudia Andron

TOP cinci piese pe care trebuie să le ai de la IIANA

claudia001

IIANA este unul dintre brandurile mele preferate de îmbrăcăminte. Cred că primele haine le-am comandat pe www.iiana.ro acum patru ani și de atunci încoace nu am lăsat să treacă câteva luni în care să nu am ceva nou de la ei. Astăzi pot să-ți fac un TOP al celor cinci lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă de la IIANA. 

Nu trebuie să-ți lipsească pentru că ajutându-te de ele poți să ai baza sau elementele de forță în jurul cărora să poți construi ținute de zi sau pentru un eveniment. Și, îți garantez, te vei face remarcată. Ți-o spune una care a trăit asta ori de câte ori a îmbrăcat IIANA 😉

  1. IA. De aici începem. Obligatoriu trebuie să ai o ie. Cămașa asta tradițională românească, la care bunicile noastre coseau luni în șir pentru a o îmbrăca în zilele de sărbătoare, este astăzi nu numai o piesă valoroasă în garderobă, dar și extrem de utilă și versatilă, indiferent de anotimp. O poți lua la o ținută de zi, de seară, totul depinde de ce îmbraci pe lângă ea. Dacă o vei îmbrăca cu blugi, ai imediat o ținută șic, de zi. Pot să fie blugi lungi sau scurți, care îți vin bine. Pune ia pe tine și ieși din casă! Nu ai dat greș. Aceeași ie, dacă o vei îmbrăca la o fustă lungă – găsești tot pe IIANA, o să ai o ținută pentru un eveniment, că e nuntă, botez sau o petrecere oarecare.
  2. FUSTA UMBRELĂ nu trebuie să-ți lipsească! Ascultă-mă, că știu ce zic. Că e vară sau iarnă, fusta asta îți va fi de mare ajutor atunci când vrei să ai o apariție șic. Pune în valoare cam orice siluetă, nu trebuie să fii manechin ca să arăți bine în ea, trebuie doar să știi cum să o porți. Dacă nu ai talie, nu-ți fă griji, chiar ți-o recomand. Poți să o folosești cu talie înaltă și, crede-mă, volumul de jos al fustei și o ie bufată în partea de sus, tăiate la mijloc de talia înaltă a fustei, vor da iluzia optică că ai silueta perfectă. Cei 6 metri de vâscoză din care este făcută îi dau o plutire care te face să te simți prințesă în miezul zilei sau seara, la un eveniment. Prețul absolut decent al fustei (240 lei) m-a convins să am mai multe deja. Am câteva cu motive florale și pe cea albastru închis (safir), pe care o port la evenimente care cer o ținută mai sobră. Fusta asta o poți lua cu tocuri sau fără, cu sandale, cu cizme sau cu ghete, în funcție de momentul în care o îmbraci. Eu ador ca la o ținută de zi să o iau cu botine pentru un look boho, care mă definește oarecum.
  3. PAFTALE. Când a scos IIANA paftalele tremuram de fericire. Păi cum să nu? Căutasem paftale prin toate talciocurile și site-urile cu vechituri și nici urmă! Și vai de câte ori aș fi avut nevoie de ele să dau un accent șic unei ținute inspirate din tradițional și nu aveam accesoriul din talie, unul prețios și pretențios, că și pe vremuri nu-l purta oricine. IIANA a turnat trei modele de paftale (grecești, cu păuni și patinate) în două nuanțe – auriu și argintiu- și le-a prins elegant, cu o catifea pe elastic, astfel încât arată perfect pe talie. Poți să-ți alegi modelul care îți place în nuanța asortată cu bijuteriile tale (aur sau argint). Oricum, nu rata nici achiziția unor paftale. Fă economii, fă ce știi, dar permite-ți un accesoriu rar ca paftalele. S-au făcut în stoc limitat și nu avem nicio asigurare că după ce se vor epuiza se vor mai face altele. Să ne trăiască, oricum, meșterii care mai fac așa ceva! Fără ei și IIANA, care i-a găsit, rămânea lumea modernă iubitoare de tradiții fără paftale 🙂 Cum le port? La fusta și ia de care ți-am povestit mai sus sau când îmbrac o ie cu blugi și vreau să marchez talia.
  4. ROCHIA NEAGRĂ ne scoate din orice încurcătură. Pentru mine nu există încurcătură mai mare decât să mă obligi să îmbrac o ținută elegantă, de doamnă. Credeam că nu s-a inventat rochia elegantă pe care s-o îmbrac cu plăcere până anul trecut, când a scos IIANA rochia asta. Doamne, îți mulțumesc că le-ai dat inspirație! Au salvat un suflet chinuit care n-avea nicio rochie elegantă, de zi, niciun costum “deux pieces”, în concluzie, nu prea avea ce să îmbrace la o recepție oficială sau un eveniment care cerea o ținută serioasă. Cu rochia asta m-am salvat. Îmi place că subliniază silueta, dar atât de discret și de șmecher că și dacă nu ai talie (nu am), în rochia asta ai, deși e mulată. Aparent. E mulată fix numai unde trebuie. În zona sânilor și pe fund, iar corsetul ăla creează conturul unei siluete de vis. Și materialul din care e făcută m-a cucerit. Are ținută, ușor elastic, unde mai pui că nu se șifonează. Dacă ți-e frică de un model fără mâneci, vezi pe site-ul lor că au făcut și o variantă cu mâneci, la fel de elegantă.
  5. SUMANUL ROMÂNESC. Ei, aici este o piesă extrem de valoroasă, aflată taman în aceste zile în mijlocul unui scandal după ce un brand american de îmbrăcăminte – Tory Burch – tocmai a prezentat o copie fidelă ca făcând parte din colecția 2018 și l-a prezentta ca fiind de inspirație…africană. IIANA a reprodus sumanul românesc expus în Muzeul Metropolitan de Artă din New York, dar nu oricum, ci respectând tradiția românească. Sumanul românesc este brodat manual și pot să te anunț că este o singură femeie în țară care mai știe să facă așa ceva, stăpânește tehnica veche. Și o face doar pentru IIANA. Dacă îți place să te îmbraci elegant și vrei să ai la dispoziție un palton rar, lucrat impecabil, dintr-o stofă de calitate și brodat manual, fă achiziția corectă. Este adevărat, nu este o piesă pe care și-o poate permite toată lumea și nici nu cred că vrei să ai ce au prea multe. Fiind mai activă, eu am ales Vesta Românească Metropolitan. Se potrivește perfect personalității mele. O îmbrac cu cizme lungi, negre, cu sau fără toc, o ie sau un top negru. Niciodată nu am adunat atâtea complimente ca atunci când am îmbrăcat vesta asta. Vesta și Sumanul sunt într-adevăr piese de colecție, disponibile și lucrate manual în România.

Dacă cumva nu ai comandat până acum de pe IIANA pot să-ți spun că vei rămâne uimită de calitatea țesăturilor, de croiul impecabil și de marea surpriză de a constata că produsul poate fi identic descrierii și fotografiei afișate pe un site de îmbrăcăminte.

 

Facebook Comments
Tags : iianamade in Romania
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron