close
Claudia Andron

Salvați căsătoriile cu generali americani încheiate la ONU și NATO prin mesageria Facebook

463261436

Azi noapte, după miezul nopții bine, sună telefonul. O tanti disperată, dintr-un sat din Bistrița-Năsăud, mă anunța pe un ton grav că i s-a șters contul de Facebook și să-i spun eu, că-s de la ziar și cică ziariștii îs deștepți tare, dacă mai poate recupera mesajele. Am trimis-o mai întâi elegant și apoi mai puțin elegant la somnic. A rămas că mă sună astăzi că ea are probleme grave și numai Bistriteanul.ro o poate ajuta.

La 8.15 mă sună că e în față la Germanos și după ce rezolva problema cu telefonul, care i-a șters de nebun Facebook-ul și mesajele foarte importante, vrea să mă întâlnească că numai eu îi pot rezolva problemele grave.

Și sună iar. Și răspund. Insistă să vină la redacție dar, cum îmi dădea ceva cu virgulă, îi cer să-mi spună problema înainte, în câteva cuvinte, să știu cu ce reporter să o pun în legătură. Și începe povestea. Țineți-vă bine, puneți naibii jos cana de cafea și aveți grijă să nu aveți ceva în gură să vă am pe conștiință.

S-a măritat cu un general american pe Facebook, prin mesagerie – cum naiba nu știu că așa se face?!? –  și a oficializat căsătoria ONU și cu NATO. Mă, un tip, minunea lui Dumnezeu, se înțeleg perfect (în română că generalu’ american vorbește perfect româna)  numa că acum e rănit în Afganistan, Siria, peste tot, prin toate țările, și ea vrea să-i trimită 2500 de dolari să-l salveze că e și mort de foame. Acum, #JackJohnSmithcumnaibaîlcheamă nu mai e de găsit că i-a făcut cineva nefăcuta și i-a șters contul și moare ăla dacă nu-i poate trimite banii să-l salveze. Eu să sun acum la consulatul ONU și al NATO să-l găsesc  #JackJohnSmithcumnaibaîlcheamă să-i poată trimite banii că-i moare iubirea și nimeni n-o ajuta că a sunat ea peste tot până să ajungă la mine.

Degeaba am încercat să-i explic frumos că e victima unui înșelăciuni, că nu a căsătorit-o ONU și NATO pe mesageria Facebook ( imaginați-vă momentul), că generalii  americani nu vorbesc româna, că să meargă la Poliție, n-ai avut cu cine. Ba ce sfinți mi-a coborât din cer direct în cap că nu mai există jurnaliști adevărați în țara asta, că eu ce lucru de banii pe care-i primesc dacă noaptea nu lucru și ziua refuz să preiau cazuri. Se miră lumea de țara asta și de relațiile cu NATO și cu ONU din cauza noastră, a jurnaliștilor care nu ne facem treaba.
Am încheiat discuția cât de cât elegant și l-am felicitat cu glas tare pe ăla din jurul ei care i-a șters contul de Facebook. Deșteaptă mișcare!

Facebook Comments
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron