close
pict0024

Vai, fetelor, ce mi-am furat-o! Rău de tot. Și nu m-am prins decât atunci când era prea târziu. Și nu mai pot face nimic decât să-i aprind lumina în dormitor când am chef de scandal și să mă asigur că ține deschiși ochii. Da-i pregătesc eu niște alarme în miez de noapte, că trebuie să mă răzbun cumva! Până atunci, voi fiți atente la tactica asta și nu slăbiți dușmanul, nu vă lăsați prostite…

Eram la o nuntă și ne hlizeam cu prietenii. Și, la un moment dat, soția unuia dintre ei începe o discuție despre distinsul meu consort, despre care aveam să aflu că preda prietenilor noștri abia căsătoriți și în așteptarea unui copil (sau nu) lecția “Orice-ar fi, nu deschide ochii!”. Draga de ea voia să știe părerea mea și cum trebuie abordat cazul, ce am făcut, dacă e chiar adevărat, poate exista așa ceva?

Eu am căscat ochii mari de uimire. N-am apucat să răspund că amicii consortului se tăvăleau de râs că unul nu-i ascultase sfatul și era deja “mâncat”. A făcut greșeala și s-a trezit o dată la plânsetele copilui și de atunci adio somn liniștit, își lua pedeapsa: încălzește ceaiul, schimbă copilul, leagănă-l, ajut-o pe mami, că doar împreună ați făcut copilul, cum?!

Ai de capul meu! Păi tu ce-ai făcut Claudia?!

Reiau filmul vieții noastre ca tineri părinți și-mi dau seama că al meu făcea pe mortul când plângeau copiii. “Orice-ar fi nu deschide ochii!”… Deci așa-i făcut, prietene?! Fix așa a făcut! Orice-a fost n-a deschis ochii. Puteau ăia să măcăne și să urle că tac-su dormea profund, neîntors, nemișcat. Bă, mort, nu alta!

Ba-mi amintesc că o dată l-am trezit, am și insistat ceva, să-l păzească pe ăla mic să nu cadă din pat până fugeam să-i încălzesc laptele. Și când vin înapoi nu găsesc copilul. Ce naiba a făcut ăsta? Și unde-i copilul? Ridic plapuma și îngheț: al meu îl fixase pe ăla mic între picioare și dormea liniștit, cu băiatul aranjat pe post de pernă, numai bună de încălecat pentru un somn liniștit. Credeți că după faza asta am mai îndrăznit să-l mai trezesc noaptea să se uite de copil?! Nuuuu! Mulțumesc frumos! Cine te-o mai trezi!

Dar vreau să vă apun că al meu nu se trezea nici dacă era la somnul de amiază și copiii făceau tărăboi. Nu. “Orice-ar fi nu deschide ochii” a funcționat perfect! Cu mine. Cu el și cu mine. Omul a avut o strategie și i-a mers perfect.

Da’ și eu, bleagă maximă. Cum să aflu eu, o fată atât de deșteaptă și de perspicace :)) , de tactica “Orice ar fi, nu deschide ochii!” după ce i-am făcut trei copii și aia mică era deja mare?! Nici să vreau nu mai am ce alarme să-i dau noaptea. Copiii dorm liniștiți, își iau singuri apă, iar dacă fac gălăgie cumva când dormi, cu o vorbă, hai două răstite clar, îi liniștești. M-a făcut! Bleaga universului…

Dar, nu-i bai, cresc fetele și dacă nu am să-l scot eu din casă de trei ori pe noapte să-mi aducă odraslele acasă, încă una!

Până atunci, fiți măcar voi vigilente și nu lăsați să vă facă băieții prin metoda “Orice ar fi, nu deschide ochii!”. Mergeți, trageți de ei, le puneți pruncii în cap și orice-ar fi, îi faceți să deschidă ochii! De ajuns că am fost eu prostită, speranța și răzbunarea mi-s la voi 😉

FOTO: okchicas.com

Facebook Comments
Tags : îmblânzirea scorpieiiubimami
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron