close
Claudia Andron

Scoatem buricul, vă facem altul…Nu, zău?! Poate lu mă-ta, mie sigur nu!

lamare00

Niciun gras când se apucă el serios de meserie nu se gândește la consecințe. Că dacă s-ar gândi, dacă ar realiza ce-și face cu fiecare lingură de mâncare pe care o bagă în gură de plăcere – nu de foame, ce luptă grea îl așteaptă, s-ar opri din mâncat imediat. Se încurajează uitându-se în oglindă că într-o zi va slăbi, crede că situația e sub control și când va hotărî el și numai el că vrea să slăbească, ca prin minune, totul va fi la fel ca înainte.

Mă, am o surpriză! Nu va fi. Sau, mă rog, poate fi, dar e complicat tare și ca să rezolvi cazul îți trebuie muuuultă răbdare și bani. Nu mai multă răbdare și nici mai mulți bani decât ai investit în ultimii ani până ai ajuns în situația în care ești.

Am slăbit 11 kg mâncând ca o vrăbiuță (AICI poți citi mai multe), dar, după 6 luni de mâncat cumpătat, din orice, dar puțin CANTITATIV, să-ți spun surpriză. Deși slăbisem 11 kg, în talie dădusem doar 2 cm jos, adică de la 84 cm ajunsesem la 82. Situația nu arăta deloc roz. Teoretic eram mai slabă, practic eram o pufoasă mai slabă cu 11 kg, grăsimile adunate în ani nu voiau să se ducă așa ușor. 

Și nimic nu mă deranja mai tare decât abdomenul. Păi cum se poate să slăbești și burtica aia și excesul de piele după trei sarcini să fie tot așa vizibile?! Păi dacă slăbești în kilograme nu se rezolvă tot, că io așa credeam? Ei, se vede treaba că nu.

Și, într-o zi în care eram la o clinică din Târgu Mureș pentru controlul ginecologic anual (să vi-l faceți, da, cu tot cu testul Papanicolau!), vizavi de ușa cabinetului unde așteptam era ușa chirurgului estetician. Întreb dacă mă poate primi că recunosc că îmi trecuse prin cap să-mi fac o abdominoplastie și chiar voiam să aud părerea unui specialist, mi se părea o intervenție minoră, câțiva centimetri de piele acolo…Achit consultația, mă primește chirurgul, mă consultă și discutăm ce și cum. Cum mă așteptam, îmi zice că e un caz relativ simplu, că se rezolvă excesul de piele prin operație, că îmi face o tăietură de-a lungul și una de-a latul, că-mi scoate buricul și îmi face altul…Am făcut ochii mai mari decît cepele:

– Ce faceți, domnu doctor?! Numa puțin…Îmi scoateți mie buricul, pe care mi l-a făcut mama mea așa frumos și îmi faceți altul?! Mie nu, siguuuur…

M-am scuzat că mă grăbesc și am ieșit valvârtej din cabinet, vorbind singură până acasă. Auzi, îmi scote el buricul și îmi face altul…Noh, stai așa, că asta n-o fac veci! Buricul meu, moștenire de la mama mea…Buricul meu rămâne fix  acolo unde e, nu mi-l ia nimeni! Și apoi parcă nici nu se vede așa tare grăsimea aia rămasă pe abdmen, pot trăi cu asta. Auzi, buricul meu, să se lege cineva de el…Noh, până aici!

Aici s-a încheiat prima și ultima mea tentativă de chirurgie estetică invazivă.

La ceva timp am ajuns la Claudia, prietena mea care are Salon Claudia și care are o pasiune de neînțeles pentru mine de a-și investi toți banii în cele mai noi aparaturi de estetică facială și modelare corporală. Asta nu ratează vreun congres, vreun aparat, știe tot ce e nou. I-am povestit ce mi-a zis chirurgul, ce voiam eu și am întrebat-o ce-i de făcut, că mie nu-mi scoate nimeni buricul de la mama mea. A râs cu poftă și mi-a zis că se rezolvă, că sunt acum tehnologii care au aceleași rezultate ca și cele din chirurgia estetică, plus că te costă mult mai puțin. Mi-a făcut un program cu toate aparatele pe la care să trec, mi-am făcut abonament, programări și am început ședințele cu LPG-ul vieții (aspiratorul ăla care scoate celulita din străfunduri și modelează grăsimile), combinat cu un alt aparat, ăla de îți dă impulsuri cu ceva curen slab și faci sport stând pe spate, cu rezultat de tonifiere. Am făcut câteva ședințe și apoi, din senin, când mă vedeam eu mai slabă, mi-a zis Claudia că ea nu-mi mai face nimic, că deja mi se subțiau prea tare picioarele și dădeam în cealaltă extremă. Și burtica arăta mai bine, stratul de piele și grăsime se retrăsese vizibil. Nu de tot, dar puteam trăi chiar foarte fericită cu asta.

Pe stradă, cunoscuții mă întrebau cât mai am de gând să slăbesc deși eu la kilograme cântăream tot la fel, doar că de la proceduri și apoi de la balet, început cam în aceeași perioadă,  slăbisem foarte mult în centimetri. Au trecut de atunci doi ani în care am mai fost din când în când la terapii, am încercat tot ce mai adusese Claudia nou pe modelare corporală (inclusiv Exillis, aparatul ăla care topește grăsimile cu “fierul de călcat” și reactivează fibrele de colagen – am scris AICI), apoi am făcut masaj anticelulitic cu Roxi de două ori pe saptămână și chiar sunt mulțumită de cum arăt la 42 de ani în costum de baie. Sunt în cea mai bună versiune a mea la vârsta asta.

Grăsimea de pe burtică și pielea s-a retras mai mult decât acceptabil, mai mult de atât nu-mi puteam dori și Claudia mi-a zis de zeci de ori că arăt mult mai bine decât fetele care și-au făcut operații pentru îndepărtarea șorțului abdominal, care se chinuie să-și ascundă cicatricile sub costume întregi de baie și, la fel ca și mine, tot vin periodic la proceduri, că rezultatele mai trebuie întreținute chiar dacă a fost modelare cu bisturiul.

Recent am fost la dr. Veronica Moisil, că mă încruntam iar ca naiba după ce-mi ieșise botox-ul de pe frunte. Și, vorbind noi de ce mai e nou în domeniu, ajungem să discutăm de Vela Shape, aparatul pe care dr. Ziad, colegul ei, îl are la Med’Art, în Cluj, și pe care îl aduce o dată pe săptămână la Bistrița. Auzisem de aparat, doar am scris de el și la ziar, dar nu mă gândisem să-mi fac o programare, mai ales că, v-am zis, mă simt ca fiind în cea mai bună versiune a mea. Ce naiba să-mi mai facă aparatul ăla că dacă slăbesc mai mult de atât arăt groaznic, că mă trece o altă grijă acum, să nu slăbesc prea tare că doar eu ștu cum arăt exagerat de slabă, am trăit drama asta în liceu, când aveam 43 de kilograme la 1,70 ai mei.

Și-mi zice dr. Vero că aparatul ăla e fooooarte șmecher, că acționează localizat și cu rezultate maxime și că dacă vreau să modelez și mai mișto abdomenul, singurul loc unde mai am probleme că nu e pielea întinsă ca la 18 ani, să fac niște ședințe. Pe mine dr. Vero nu m-a amăgit niciodată. Când mi-a zis ceva, așa a fost. Normal că mi-am făcut programare și în prima sâmbătă când am găsit loc am fost la Estetderm Medical să fac și io o ședință de Vela Shape, să văd ce știe aparatul ăsta să facă, că numai pe ăsta nu l-am încercat. M-a preluat dr. Ziad, că la aparatul ăsta nu te bagi, cel puțin la Estetderm  Medical, fără să te evalueze un medic înainte și să dea asistentei indicațiile de tratament, că e aparatură medicală și trebuie făcute setări și acționat după sfatul medicului dacă vrei rezultate. M-a evaluat, a analizat restul de exces de piele, grăsime, etc și a început ședința. Noh, aparatul ăsta combină rola aia aspirator de la LPG, dar acționează și cu temperatură, radiofrecvență și infraroșu. În 15 minute am terminat ședința, am strâns din dinți că pielea mea e încă sensibilă pe abdomen unde toate fibrele cred că au fost făcute franjuri în sarcini și nu prea suport căldura în zonă.

În prima zi după prima ședință nu am remarcat nimic special, în afară de o ușoară roșeață a pielii, în urma tratamentului. A doua zi, când m-am uitat în oglindă, minunea lumii: pentru prima dată, cicatricea de la cele trei operații de cezariană îmi zâmbea din oglindă. Măi, să fie… 

Au trecut trei săptămâni de atunci, astăzi am avut a doua programare la dr. Ziad, la Vela Shape, evident la Estetderm Medical. Aaaaa, să nu uit ce am mai remarcat în perioada asta. Mi s-au redus vizibil vergeturile pe zona în care a acționat aparatul.

Ca și data trecută, m-a preluat Lavinia, umbra toată zâmbet și optimism a doamnei dr. Moisil și asistentul medical pregătit de dr. Ziad și de cei de la Vela Shape pentru a face tratamentele pe aparatul ăsta care costă cât un Mercedes nou-nouț. Lavinia s-a arătat mulțumită și zice că mai am nevoie de vreo 4-5 ședințe de Vela Shape ca să-mi fac abdomenul plat, de puștoaică, și de vreo două de criolipoliză, cum fac la Med’Art în Cluj. Ia ghiciți?! Deja-s programată și acolo, că vreau la vară să scot abdomen mișto la plajă și să arăt că după trei sarcini și fără operații estetice poți ajunge să arăți într-un mare fel, să fii cea mai bună versiune a ta la 40 plus.

Fetelor, să concluzionăm. Trebuie să vă gândiți și la piele când ați început să vă dezvoltați pe laterală. Că slăbești, dar, mă repet, ce faci cu pielea?! Vă amintesc de reportajele de pe TLC, dacă nu credeți că ar fi o problemă și încă una mare în cazul oricui se luptă cu mâncarea.

Iar dacă v-ați pus ambiția și ați slăbit, dacă vreți să arătați fit, credeți-mă, cum zic toți specialiștii și cercetătorii britanici, nu ajunge numai restricția la mâncare, multă apă și sport, mai trebuie să ajungeți și pe la aparatele de modelare corporală, mai ales după ce vârsta începe să lucreze împotriva noastră.

Și, să nu uitați de răbdare. Multă răbdare. Nu uitați că mie mi-au luat doi ani să ajung unde sunt azi și încă mi se mai cere răbdare. O ședință de Vela Shape, de exemplu, se face la un interval de minim două săptămâni și se lucrează doar pe zone care nu depășesc o coală A4, iar asta pentru ca țesutul încălzit continuu să poată ajunge la peste 40 de grade, temperatura de la care încep rezultatele. Norocul meu e că am nevoie doar pe abdomen, dar dacă aș fi avut nevoie pe toate zonele cu probleme la o femeie, mă apuca 2020. 

Uite, la vară promit că fac o poză întreagă în costum de baie, pe malul mării, tot așa ca cea de mai sus, fără make-up și filtre. 😉

Facebook Comments
Tags : EstetdermExilisMed'artmodelare corporala
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron