close
Claudia Andron

Pfui, trăzni-te-ar Dumnezeul fashionului, că mi-ai zgâriat retina cu dantela aia!

veorica00

Nu prea obișnuiesc să dau sfaturi despre cum să se îmbrace cineva dacă nu mi se cer. Iar dacă nu-mi place cum s-a îmbrăcat cineva chiar mă abțin să spun ceva, nu vreau să jignesc, consider că fiecare se îmbracă după gusturi, buget, dispoziție și nu e treaba mea. Dar și când văd câte o tipă îmbrăcată frumos, nu mă pot abține să nu i-o spun sau să nu-i dau un Like, chiar Inimioară dacă m-a impresionat în mod deosebit.

N-aș fi băgat-o în seamă nici pe duamna Veorica de la Videle ajunsă dintr-o regretabilă eroare premierul țării și președintele temporar al Comisiei Europene dacă nu mi-ar fi zgâriat retina poza asta care se învârte de ieri pe net. M-a zgâriat efectiv pe retină atâta prost gust la nivel înalt! Nu ai cum să nu-ți scapi ochii pe dantela aia de pe sânii premierului și să nu te întrebi dacă ce vezi sunt sânii sau doar ți se pare.  E de un vulgar cum rar mi-a fost dat să văd, nepermis de vulgar. M-am uitat atent și NU e transparentă în dreptul sânilor, dar materialul de culoarea pielii de dedesubt o face să pară și induce vulgarul. Și fără să vrei îți cad ochii pe sâni la deux-piece-ul ăsta, o piesă vestimentară oribilă, care ar trebui arsă în focurile iadului prostului gust.

De-a lungul anilor am consiliat câteva prietene care nu reușeau să-și găsească stilul vestimentar care să le prindă bine. Și mi-a ieșit, chiar foarte bine, sunt mândră de ele.

La un moment dat, o tipă intrată în politică nu reușea nicicum să se desprindă de un look de pițipoancă. Așa se îmbrăcase în ultimii ani și tot ce punea pe ea era strident, parcă mergea la club. Mulăciuni, culori, accesorii prea multe, prea strălucitoare. Și i-am dat un singur sfat: rochie sau deux piece într-o singură culoare și perle la gât. E maximul eleganței, pe care l-am văzut și studiat la Coco Chanel, Jaqueline Kennedy. Nu vreau să vă zic ce impresie a făcut când a apărut la un eveniment cu o rochie neagră și perle la gât. Simplu, decent, de o eleganță rafinată, pe care o păstrează și astăzi.

Eu nu prea am piese elegante în dressing, nu e stilul meu, și n-am nici meseria care să-mi ceară o astfel de ținută zilnic și să merite să investesc în asta. Vârsta nu o bag în seamă, încă mă îmbrac ca la 20 de ani, dar ținând totuși cont că am 40. Totuși, mai sunt invitată la evenimente care presupun o ținută elegantă. În ultimii trei ani m-am scos cu două rochii de la Iiana, una bleumarin cu mâneci lungi și alta neagră, fără mâneci. Mai am și un deux-pieces tot de la Iiana, dintr-o stofă mai groasă, pe care îl îmbrac când e mai frig. Și când vreau să impresionez îmbrac capa ASTA, care e de o eleganță infinită. Perle încă n-am, dar sigur vine o vârstă când voi avea.

Așadar, fetelor, dacă vreți să nu vă trăznească Dumnezeul fashionului și al bunului gust îmbrăcând dintr-o absolută lipsă de inspirație un deux pieces ca doamna Veorica de la Videle, în care stofa și dantela nu sunt suficiente pentru a fi elegante, aveți patru variante:

1. Căutați o little black dress în garderoba voastră. Trebuie să aveți, toate avem o rochie neagră, de o lungime decentă, nici până sub fund și nici până în pământ. Cu ea și o pereche de pantofi sau sandale elegante și cel mult un șir de perle sau mărgele ori un lănțișor fin la gât, v-ați scos. Oricum, evitați chestiile înflorate sau colorate. Nu veți da greș aproape niciodată cu o piesă într-o singură culoare, cu cât mai închisă la culoare și cu un croi clasic, cu atât mai aproape de eleganță.

2. Deschideți Pinterest și vă inspirați de acolo ce înseamnă eleganța (puteți căuta după pesonalități care vă plac, după culori, trenduri) și apoi reconstituiți ținuta preferată cu ce găsiți în șifonierul personal.

3. Deschideți site-ul Iiana și o să găsiți atâtea ținute elegante și rafinate care să vă scoată onorabil din situație. Au o croială fooooarte feminină și sunt departe de vulgar, chiar nu aveți cum să dați greș cu câteva piese extrem de elegante și rafinate de pe site-ul lor.

4. Dacă vreți să fiți remarcate la un eveniment, să fiți elegante și totuși deosebite, chiar unice, dați o geană și pe pagina de Facebook – LinIA Tradițională by Virginia Linul. O să găsiți sacouri brodate, fuste și rochii de zi sau de seară brodate manual, pentru orice vârstă. Tot elegante și decente, dar altceva, mai speciale, prin lucrătura manuală pe care o au.

V-am zis tot ce fac și ce știu, mai jos pun câteva fotografii cu Jacqueline Kennedy și Coco Chanel, icoanele mele în materie de eleganță. Fiți smart, măcar voi, eleganța chiar se poate învăța și dacă nu te-ai născut cu ea.

Facebook Comments
Tags : elegantaiianaLinIA Traditionalamade in Romania
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron