close
Claudia Andron

Regina Maria, regina sufletului meu

claudia0001

Hai că astăzi vă arăt tezaurul din sufletul meu. Simt nevoia să fac asta pentru că știu că avem nevoie de modele, iar pentru mine, Regina Maria e modelul suprem, o divinizez de-a dreptul.
Pentru tot ce-a făcut ca suveran al acestei țări, pentru femeia frumoasă și liberă care a fost, pentru altruismul, iubirea și dăruirea ei față de semeni, pentru curajul infinit și ascuțimea minții, pentru umor, pentru mândria cu care a îmbrăcat și a făcut veșmânt regal din costumele noastre populare (îmbrăcând ținute din toate zonele), pentru bunătatea ei infinită, pentru tot. Cu cât veți căuta mai multe despre ea, cu a atât o veți iubi mai mult. România n-a avut și probabil nu va mai avea veci o astfel de personalitate.
Să nu vă faceți griji sau să vă dați vină că o descoperiți târziu, și eu am descoperit-o relativ recent, de vreo 10 ani. La școală nu mi-a zis nimeni și ai mei nu știau nici ei foarte multe despre ea.
O fotografie a ei în costumul popular mi-a atras atenția și de atunci o descopăr mereu și savurez cu uimire și bucurie orice găsesc legat de ea și vă spun, cu mâna pe inimă, că nu mă mai satur. Cărți, documentare, filme, orice găsesc cu și despre ea pun acolo în suflet și mă bucur să port mereu o parte din ea cu mine.

E modelul meu complet, sunt absolut fascinată de ea și doar cei apropiați cunosc asta pentru că mi s-a părut de multe ori un subiect prea intim și prea sacru (pentru mine) să-l spun oricui, oricând. E regina mea, inima mea, e singurul muritor pe care îl divinizez.
Ieri, cu gândul la ea, mi-am pus la gât, pe lângă salbe, și coroana reginei, o replică fidelă din argint. Am și inel cu coroana și le-am luat pe amândouă ca fiecare dintre fetele mele să aibă, la un moment dat, ceva din personalitatea reginei, să se întreabe cine a fost și să caute să afle de ce mama lor a divinizat-o atât și să o ia și ele de model.
Iar paftalele de la IIANA mi le-am dorit enorm că le văzusem la ea, în Bistrița-Năsăud nu se poartă paftale. Și dacă paftalele le am, îmi lipsește încă din colecție sumanul Reginei Maria, o capodoperă vestimentară, refăcută tot de IIANA. De altfel, dacă sunteți fascinate și voi de personalitatea și stilul vestimentar al Reginei Maria, vă dau un pont: doar la Iiana veți găsi piesele de colecție cu care să creați ținute ca ale reginei prea iubite (ii fine, fote, salbă, suman, etc.).  

E un model complet. Căutați-o, descoperiți-o și bucurați-vă de frumusețea ei. Eu vă las aici două documentare superbe, pe care să le urmăriți când aveți timp: 

https://youtu.be/KqDba_fWDdc

https://youtu.be/XkmViFfdI2w
Iar cuvintele scrise și pe coroană, în interior, să vă călăuzească în viață: Love, Faith, Courage. E suficient să reușiți, nu există slogan mai frumos și potrivit oricui!

 

Facebook Comments
Tags : iiana
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron