close
Claudia Andron

Te rog, nu pe tocuri la festival!

fest004

Dadaa, știu că ți-a plăcut aia cu să-ți menții standardele și tocurile înalte, dar, crede-mă, nu se aplică când mergi la un festival în munți, pe teren accidentat, cum e Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula.

Cine a participat la primele patru ediții ale Festivalului Usturoiului În Ținutul Contelui Dracula, un eveniment inițiat de Asociația de Promovare a Turismului “Turist în Bistrița-Năsăud” (pe care o conduc – nu mă laud da tre să știți de ce îmi dau cu părerea pe niște chestii), știe că acest eveniment a impus în ani un dress-code al acestui eveniment pe zile, ore și activități, nu-i chiar așa simplu.

Pentru mine, un festival în aer liber înseamnă libertate și bucurie, iar pentru a intra mai bine în spiritul și activitățile evenimentului musai trebuie să ai și o ținută care să te ajute să simți libertatea și bucuria de care vorbesc.

Noh, numa’ libertate și bucurie n-am văzut pe fața unora care s-au încumetat să vină pe tocuri la festival. Și am văzut, n-a fost an în care să nu apară una care să rupă gura târgului cu platforme de 12 cm pe terenul accidentat unde are loc festivalul.

Vă vorbeam despre un dress code al acestui eveniment și pun și niște fotografii drept dovadă.

 

Dacă în primul an doar eu și fetele din staff purtam coronițe cu flori, anii următori coronițele erau pe capul tuturor și, mai mult, meșterii populari care le fac epuizează stocul la câteva ore după ce începe festivalul. Tot în dress code este și faptul că pe timpul zilei purtăm ii sau ținute lejere, stil boho. Multe dintre noi suntem norocoase că avem la îndemână colecția LinIA Tradițională a creatoarei Virginia Linul și, an de an, găsim la ea tot felul de chestii noi (fuste de catifea brodate, veste corset cusute cu ață sau cu mărgele, curele cu sau fără mărgele), care ne ajută să avem ținuta pe care o cere festivalul. În zilele în care e festivalul ăsta fain, toate tipele, indiferent de vârstă, lasă de-o parte toate rigorile pe care și le-au impus: dacă am vârsta x nu pot purta coroniță cu flori. Ba da, poți! Asta e ziua din an în care poți și nu ești ridicolă. Nu pot purta blugi cu ie! Ba da, poți! Că nu ești la birou, ești în vârful muntelui la un eveniment de care vrei să te bucuri! Poți și să vii cu tocuri, dar noi te rugăm să n-o faci, că o să te simți mult mai bine fără și, într-un astfel de context și cadru, tocurile te pot face doar ridicolă. În zilele festivalului poți să îmbraci și ținute inspirate din romanul lui Bram Stoker și noi chiar premiem asta și, îți dau un pont: vei apărea în cele mai multe fotografii de pe Facebook, toată lumea vrea să facă o fotografie cu cei care se îmbracă în personaje seducătoare și înspăimântătoare în același timp 😉

Gata cu vorbăria, mai las aici câteva fotografii care să vă inspire despre cum ar trebui să vă îmbrăcați sau să vă faceți părul la un festival, oricare ar fi el (rog mult, nu freze de parcă mergeți la nuntă în rol de nașă mare). Le-am găsit pe Pinterest și mie mi-au plăcut mult, sper să vă inspire și pe voi. Luați ceva și din atitudine și jur că o să vă simțiți cele mai mișto tipe din acest an de la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula.

Apropo, dau un premiu mișto tipei pe care o văd cel mai fain îmbrăcată la festival. Nu zic ce, o să aleg din garderoba mea ceva care i se potrivește de minune acelei persoane 😉

Facebook Comments
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron