close
Claudia Andron

Somnul de frumusețe e cu poziții după 40…

aaaa898900

Crezi că dacă ai cinșpe creme de față la oglindă, de zi, de noapte, de riduri, seruri minune cu vitamine, acid hialuronic, cu extract de melci sălbatici mulși cu grijă, gata, ai dat banii și poți dormi liniștită, te trezești fără riduri?! Ntzzzzzz! Uită! Mi-a spus mie o prietenă că mai contează și cum dormi, în ce poziție, la ce temperatură… Nu știu voi cum sunteți, dar eu sunt ochi și urechi la sfaturile ăstea de frumusețe…Nu-mi scapă nimic…Da’ nici bine nu mă mai fac…

Întotdeauna am fost sensibilă la sfaturile și trucurile pentru frumusețe. Prima dată am auzit de ele în copilărie, pe ulița bunicii, unde mătușa Elena era judecată aspru că se dădea cu făină pe față și nu mai știu ce minuni făcea să aibă fața albă și să rămână tânără.

Mai târziu, în adolescență, cum nu ratam rubricile de frumusețe din nicio revistă, mi-am aplicat un tratament pentru punctele negre cu făină de mălai. L-am făcut ca la revistă și m-am ales cu niște julituri pe nas de n-am ieșit câteva zile din casă. Clar că n-a mai rămas un punct negru, s-au dus odată cu pielea.

De-o vreme sunt cu atenția sporită la tot ce ține de riduri, pungi sub ochi și alte bucurii pe care ți le aduce în dar vârsta de 40. Dacă înainte, ca să mă pun la somn aveam nevoie de câteva minute, acum îmi trebuie mult curaj să mă apuc de tot ritualul. Frec temeinic fața cu două chestii care curăță machiajul și naiba mai știe ce le fac porilor, apoi aplic crema de ochi și de buze, serul cu vitamina C, crema de noapte și la final serul miraculos împotriva cearcănelor și pungilor de sub ochi. Ar trebui să mă trezesc păpușă. Ntzzzzzz! Abia ce am aflat că tre să fii atentă și cum dormi că, da, după 40 nu mai poți nici dormi cum vrei tu. Începutul sfârșitului, vă zic eu! :)))

Zilele trecute mă întâlnesc cu o prietenă. Nu știu voi cum stați, dar eu am în jur numai prietene frumoase. Una și una. Poate așa sunt fetele în Bistrița, poate așa am eu noroc, dar, jur cu mâna pe inimă, că am cele mai frumoase prietene. Profe, avocate, juriste, psiholoage, notari, manageri de afaceri de succes – toate  prietenele mele arată într-un mare fel. Că se apropie de 40, că au cu ceva mai mult peste, ale mele arată bestial. Și nici nu se zgârcesc să-ți facă complimente, să-ți dea pontul de unde și-au luat un produs bun de machiaj, o haină mișto sau niște trucuri despre cum să-ți păstrezi frumusețea.

Și, cum vă ziceam, zilele trecute mă întâlnesc cu una dintre ele, 40 plus a mea, dar arată fantastic, nu-i dai nici 30. De fapt, dacă stau să mă gândesc, arată la fel de când o știu, de pe la vreo 17 ani. Slăbuță, cu același zâmbet cuceritor, doar niște riduri fine de expresie a adunat în anii ăștia. Când o vezi nu ai cum să nu te gândești că are un secret al frumuseții veșnice. Eu aveam o față obosită, iar tot ritualul meu sfânt de dimineața și seara, plus anticearcănul vedetelor și al make-up artistelor lumii, nu reușise să ascundă niște nopți nedormite și ceva mai multă sare scăpată în mâncare. O rog să-mi scuze fața și-i bag scuza cu restanța la somn și sarea.

– Fugi de aici! – zice ea. Nu de acolo ți se trage. Cum dormi? Pe burtă?!

– Da, păcatele mele…Că eu când văd patul fac un salt înainte în pernă și așa rămân…

– Păi n-ai voie! Să nu mai dormi pe burtă că de aia te trezești obosită, cu pungi sub ochi…

Aoleuuuu, patruzeciul mă-tii, auzi că nu mai pot să dorm nici cum vreau!

– Da’ cum?!

– Păi dormi frumos, ca prințesa din Pădurea Adormită, numai pe spate! Cum să dormi cu capul în pernă? Adică la masaj aia se chinuie în câteva zeci de minute să-ți întindă pielea și tu ți-o șifonezi ore la rând dormind cu nasul în pernă?! Tu nu știi că nuștiucare țarină a Rusiei dormea numai pe spate, într-un dormitor neîncălzit, între 10 și 16 grade, învelită cu o plapumă groasă până sub gât. Să nu dormi nici pe-o parte, dacă vrei să nu faci riduri pe piept…Numai pe spate, dacă vrei să te trezești fresh și cu fața întinsă…

Ai de capul meu! Deci nu numai că mi s-au înmulțit cremele pe noptieră și-mi ia 15 minute cel puțin să mă pun seara în pat, nu mai pot nici să dorm cum vreau. Tre să dorm pe spate, probabil cu mâinile pe piept, să nu mișc nici stânga, nici dreapta, poziția moartă și neîngropată. Hai că asta o rezolv cumva, dar cum îi spun domnului Andron că tăiem căldura în cameră și trebuie să lăsăm și geamul deschis o juma de noapte, să mă conserv eu mai bine?! Și când o veni Andronu acasă și m-a găsi cu mâinile pe piept, în camera înghețată, ca pe frumoasa din Pădurea Adormită, cum fac să nu mă strige Moartea Pasiunii?! E în stare, credeți-mă… :)))

Să nu vă aud că veniți cu sfaturi că de la atâta râs am riduri, să mai tai din hlizeală. Orice, până la râs cu poftă! Mai bine cu riduri vesele decât țeapănă și tristă 😉

Facebook Comments
Tags : dupa 40iubirâdem și glumim
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron