close
claudiasinarcis

Astăzi sărbătorim 18 ani de căsnicie. Iubi a uitat, ca în fiecare an, dar îi amintesc eu și e pretextul perfect să pretind daune morale pentru că a uitat. Cum să faci, iubi, așa ceva? Cumpără-mi ceva frumos să nu-mi mai vină să plâng de supărare că ai putut să faci una ca asta…

Și dacă tot sărbătorim 18 ani de căsnicie, ne minunăm și noi, am zis să dau câteva sfaturi pentru o căsnicie fericită. 

Gătește-i! Dragostea trece prin stomac! 

În primul an de căsnicie era să divorțăm că nu dovedeam calități de bucătăreasă ca Alina, o prietenă de-a nostră care impresiona musafirii cu platouri și fripturi. I-am explicat că nu m-a luat pentru că aș fi avut calități deosebite în bucătărie, dar, mai departe, am ținut cont de dorința lui. Gătesc. De două ori pe an. De Paște și de Crăciun. Și apreciază maxim. Simte cu adevărat spiritul sărbătorilor.

Fă-i copii! Cât de mulți

El voia cinci, eu i-am făcut trei. Nu m-au lăsat medicii mai mulți, că-l făceam fericit de abia mai putea respira de atâta fericire când începea școala. Și apoi, când îl auzi zicând  – Femeie, câți copii mi-ai făcut, e plină casa de ei, nu avem unde ne ascunde… consolează-l că puteau fi mai mulți, după dorința lui, care e lege pentru tine. Bine că are medicina limite.

Fă-te că-l crezi!

Într-o zi, nouă ne-a crescut un ATV în curte. Apoi a plecat ATV-ul, că era slaaaab, și au venit și au plecat motociclete de teren și apoi, pe terenul ăla fertil din curtea nostră, au crescut jeep-uri. Bugetul familiei n-a fost niciodată afectat! Mai mult de 1000 de Euro n-a dat pe nicio distracție din asta. Toate s-au bazat pe schimburi.

Dacă dăm timpul înapoi, de la primul ATV, un jaf chinezesc, a făcut atâtea schimburi până a ajuns la ditai jeep-ul, cât un tanc. N-a dat bani, nuuuuuu! Schimburi. Întotdeauna a găsit un tip care nu știa ce are și-i dădea lui moca jucării.

Eu m-am făcut că-l cred că și el s-a făcut că mă crede că n-am dat mai nimic pe toate hainele din dressing.

Protejează-i inima! Niciodată nu spune cât ai dat pe rochii și pantofi

Niciun bărbat nu are inima atât de puternică încât să reziste în fața prețului real al rochiilor și al pantofilor. Eu vă înțeleg, știu cum e să închizi ochii și să dai câți bani trebuie pe rochia fără de care viața ta nu mai poate continua, dar ei nu sunt făcuți să înțeleagă asta. Și șocul poate să-i doboare.

De când s-au inventat reducerile nu mai folosesc textele ălea cu – Vaaaaai, de când am rochia aia, cum nu o mai știi? sau – Cizmele ălea mi le-a dat X prietenă…! Nu mai, gata, s-au prins băieții.

Spui că au fost la reducere, un sfert din prețul inițial, reducerea se aplica la casă – în caz că ai uitat prețul pe ele. Orice bărbat recunoaște o afacere bună! Nu uita, un sfert din preț întotdeauna! Acolo e afacerea și ai șanse să fii chiar lăudată pentru talent 😉

Șochează-l din când în când! Starea de tensiune face bine!

Când crezi că s-a instalat plictiseala între voi, e timpul să-i dai câte un șoc, pentru trezirea simțurilor! Dacă iubi nu vede că ai trecut pe la coafor, e vina ta, crede-mă! Nu mai merge cu chestii delicate. Ultima dată l-am șocat acu vreun an cu o freză afro de n-a știut ce naiba am pățit de mi s-a ridicat părul în cap în halul ăla. Nu m-a uitat nici astăzi și tocmai de aia apreciază acum mai mult ca niciodată orice freză delicată sau un breton șmecher. Dacă intru iar în peisaj, pregătesc un roz fabulos!

Vrea la striptease?! Du-l! Și comandă cele mai scumpe băuturi!

Cum s-a însurat de tânăr și n-a apucat să frecventeze cluburile de striptease, dl. Andron și-a manifestat intenția de a merge la un club de ăla să vadă fetele cum dansează. Se face, iubi, vai de mine, doar sunt open mind, vin cu tine și la striptease dacă vrei!

Și mă pufnea râsul numai gândindu-mă cum o să-l lecui! Am luat niște prieteni și ne-am dus la onoratul club unde prestau la bară câteva moldovence (urâte și obosite, credeți-mă!, le țin minte și acum deși au trecut vreo 17 ani). Și m-a pălit o foame și o sete, ceva de zile mari! Două zile a vorbit dl. Andron singur de curvele naibii, care nici n-au dansat cum trebuie și l-au făcut să cheltuie o grămadă de bani! :)))

Salvează-l dacă a fost răpit și sechestrat într-un striptease!

Nu fi rea! Gândește-te că îți va rămâne dator toată viața că l-ai scăpat dintr-un așa loc al pierzaniei în care a ajuns total nevinovat.

Faza asta s-a întâmplat tot pe la începuturile căsniciei. Nu știu ce m-a lovit în ziua aia și m-am apucat de gătit. Și am pregătit masa frumos. Și îl sun. Cam într-o oră e gata mâncarea! Am făcut așa…și mai departe… Eu, tot un elan și un talent. Vin! Trece o vreme, nu apare. Sun iar. Vin imediat, iubi!  Hai că-ți pun mâncarea în cap că o dată fac și eu de mâncare și atunci nu vii. Trec încă vreo două ore în care îl sun și nu mai răspunde. Îl omor, moare cu oala de mâncare în cap! Și sună.

–  Nu o să-ți vină să crezi ce s-a întâmplat! Sunt la Casa Agronomului, la striptease…Am venit cu băieții, cu mașina lor, m-au luat cu forța, eu nu am vrut și acum nu mă mai lasă să plec. O iau pe jos spre drumul principal, hai după mine!

–  Adică să te salvez dintr-un striptease, unde ai fost răpit și sechestrat de niște băieți?!!

–   Cam așa ceva…

–   Vin, așteaptă-mă în drum, vezi să nu te calc cu mașina că e noapte și nu văd bine de nervi…

Și l-am recuperat. Mâncare sigur n-a primit, dar e recunoscător și în ziua de astăzi că i-am salvat viața. Cu ce fată minunată s-a însurat omul ăsta!

Și uite așa, râzând, au trecut 18 ani de căsnicie și vreo 20 de când suntem împreună. Umorul ne-a făcut să avem o căsnicie fericită și veselă. Suntem și acum într-o continuă caterincă, ne taxăm reciproc, și, cel mai bun lucru, copiii au învățat asta din casă și depășesc și ei momentele grele din viață cu zâmbetul pe buze. Dacă vă iubiți, decât să pierdeți timpul cu scandaluri, mai bine o poantă bună și se dezamorsează situația.

Evident că sunt și momente în care ne certăm cu patimă, dar au fost atât de rare că nu se mai pun la socoteală. Oricum, nu astăzi.

Facebook Comments
Tags : căsnicieîmblânzirea scorpieiiubimamirâdem și glumim
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron