close
Claudia Andron

Decât să mă schimbe cu alta, mai bine puțin Botox

Claublog00

– Femeie, dacă te mai uiți urât la mine te schimb!

– Eu mă uit urât?! Deloc…Și vezi să nu te schimb eu…

– Ești încruntată mereu, nu mai sta așa…Te rog frumos…

Discuția e de vreo 4 ani. Omul, mai în glumă, mai în serios, îmi tot atrăgea atenția că mă transform într-o vrăjitoare. În oglindă nu vedeam nimic. Că, deh, în oglindă îți controlezi expresia, te privești fix cu fața care îți convine. Că așa mă vedeam eu în oglindă și slabă. Trăgeam burta fix cât trebuia și mă vedeam o silfidă, perfectă eram, nu alta, chiar și cu 11 kilograme mai mult. (cum am slăbit citești AICI)

Mi-am dat seama ce voia să spună poetul când m-am văzut în niște poze. Moamăăăăă, ca un zimbru carpatin eram! Deci asta era fața mea în mood-ul relaxare… hmm…În spate erau niște ani grei, în care am făcut un ziar, vreo trei copii și m-am încruntat zilnic pentru tot ce nu-mi ieșea perfect… 

Am încercat o vreme să-mi controlez expresia feței și-mi amintesc că făceam glume cu o prietenă, cu exact aceeași problemă ca mine, că o să ne ne punem leucoplast în frunte să nu ne mai putem încrunta, să scăpăm de mina aia gravă și obosită. Hlizeală maximă, dar fața încruntată era tot acolo.

***

Într-o zi oarecare, am ajuns în cabinetul dr. Veronica Moisil, de la Estetderm, din Bistrița (pentru cei care nu știu unde stau). Eram impresionată de cazul unei asistente care își pierduse viața în câteva luni, după un cancer de piele agresiv ca naiba, și mi s-a pus pata să excizez un semn care mi se părea mie că o luase razna. Apropo, la modul cel mai serios vă sfătuiesc să mergeți la medicul dermatolog la orice semn dubios pe piele, de la o culoare aiurea a unei mici pete, la modificarea în volum a unui semn din naștere sau mai știu eu ce nu vi se pare în regulă. Mergeți la dermatolog și stați liniștite. Dar mergeți repede, la primul semn de întrebare, nu stați să analizați voi, nu încercați cu leacuri băbești, cancerele de piele sunt extrem de agresive majoritatea și nu e de glumă cu ele. Eu am avut trei semne pe care le-am executat în ultimii ani, toate chirurgical, că mie-mi place să știu că s-a luat tot cu cuțitul. Toate au fost benigne, dar recunosc că stai cu inima cât un purice până vin rezultatele.

Dar, să revin. Am ajuns la dr. Veronica Moisil pentru excizia unei alunițe de pe piele. O știam de mulți ani, e foarte apreciată profesional la Bistrița și cred că nu am prietenă care să nu fi ajuns pe la ea, că ea face minuni: rezolvă cazuri grave și rebele de acnee, șterge riduri, injectează Botox, acid hialuronic, face peelinguri chimice, cam tot ce ține de estetica medicală. Deci, în funcție de vârstă și nevoi, într-o viață cam toate fetele din Bistrița ajungem pe la ea. 

Eu am ajuns pentru prima dată cu alunița aia. Văzut. Excizat. Și înainte să ies din cabinet îmi zice aproape șoptit, delicat, cumva să nu mă jignească:

– Claudia, de ce nu vii într-o zi să-ți pun puțin Botox în frunte, uite ce rid de expresie urât ai și mai poți corecta…

Care ați sărit acum de fund în sus sau v-ați dat ochii peste cap când ați citit titlul, noooh, să știți că exact așa am făcut și eu. I-am dat un răspuns elegant, că io nu-s cu Botoxul, ne-am amuzat când i-am spus că mi-a zis dl. Andron că mă schimbă cu alta dacă mă mai uit urât și mi se vede ridul ăla, și am ieșit repejor din cabinet.

Eu, B O T O X?! EUUUU?!!

Păi pe mine m-a făcut mama frumoasă natural :)), mă dau cu cremă Apidermin de la 18 ani, n-am riduri cum au altele de vârsta mea, ba chiar stau bine, ce Botox să-mi pun?! Ei, aș…Și nici nu vreau să fiu cu fața întinsă de să nu pot zâmbi cum le-am văzut eu pe unele…

Cum mă uitam în oglindă, ridul ăla și moaca încruntată mă enerva tot mai tare. Am început să caut pe Google ce și cum stă treaba cu Botox-ul ăsta și…cine credeți voi cine a sunat peste vreo două săptămâni să se programeze?! Ați ghicit! Claudia! Îmi tot reveneau în cap vorbele doctoriței, că am să scap de ridul ăla plus că pot să previn altele în timp util. Aveam 38 de ani.

Și m-am dus. Și mi-am pus. Minune. “Mninunea” lumii! Fața de zimbru a dispărut. Efectiv ești alta după câteva zile, cam o săptămână. 

Toată procedura e banală. Te pune să râzi, să ridici fruntea, să te încrunți, apoi face niște semne pe față, apoi calculează nu știu ce naiba (nu m-am prins nici acum, dar nici n-am întrebat că mi-s fată discretă) și scrie pe o foaie ceva ecuații – cred, pe o față desenată. Și apoi te înțeapă fin pe unde a dat semne, urmărește cifrele ce le-a a scris pe foaie și mai face o împunsătură. Și apoi gata. 

Cât costă?! Prima dată am plătit 100 și ceva de euro (în lei), apoi am avut și mai mult (160-170 Euro), cred că depinde de mililitri puși, dar niciodată nu e la fel. Încă ceva, din câte rețin eu, la mine folosește o formulă mai naturală, care are efect mai de durată, dar după mai multe folosiri. Este și o altă formulă, cu efect de durată de peste 6 luni din prima, dar apoi trebuie să folosești tot mai des. La mine acum e tot mai rar.

Ultima dată mi-am pus Botox după 8 luni, dar cred că mai puteam sta. Ridul ăla din frunte pentru care am apelat prima oară mi-a dispărut total după primele două ture de Botox și chiar și când mi se duce efectul tot nu se mai vede. Pur și simplu nu-l mai am. Dacă nu m-am mai încruntat, efectiv a dispărut. Și expresia aia încruntată, de zimbru carpatin, n-am mai avut-o de patru ani. Iar dl. Andron n-a mai zis că mă schimbă, dimpotrivă 😉

Așadar, recunosc: Îmi pun Botox! Dar pentru că merg la un medic cu simț estetic și care nu își face meseria doar pentru a câștiga cât mai mulți bani contra a cât mai mulți mililitri injectați, nu am fața încremenită, râd, zâmbesc absolut natural și mă simt tare bine. Dr. Moisil e o tipă tare mișto, care are un simț al esteticului fantastic, e îndrăgostită de ceea ce face și nu-i plac exagerările. Noi avem mare noroc că o avem la Bistrița. A lucrat aici, s-a atașat de oraș și vine o dată pe săptămână pentru consultații și tratamente. În restul timpului o găsiți în Cluj, la Med’art, unde face tot asta. Nu e simplu să ajungi la ea sau mai bine zis e simplu, dar trebuie să ai răbdare, se cam așteaptă pentru o programare. Dar merită. 

Acum mi-am făcut tot la ea un tratament Vampir. E fabulos. Trebuie să vă povestesc, dar aștept să se împlinească cele două luni pentru ca efectul să fie maxim.

Așadar, dacă vi se pare că arăt bine la vârsta mea, recunosc că meritul nu e doar al mamei, mă întâlnesc de câteva ori pe an cu dr. Moisil. Și nu numai eu. Am foarte multe prietene care fac asta la fel de delicat și de neobservabil. Și nu numai noi. Toate cântărețele mari și actrițele faimoase de la Hollywood care nu-și arată vârsta. T O A T E. Să nu credeți că s-au născut așa superbe și sunt neschimbate și după ce împlinesc 40, 50 de ani. Timpul nu ne iartă pe niciuna, dar revoluția din estetică ne mai poate ierta, amâna… 

Cam tot ce-și fac vedetele lumii putem face astăzi și noi, în România. E plin de proceduri, de tehnologii și terapii revoluționare, nu e nimic nou în lume la care să nu avem acces. Trebuie doar să ai grijă pe mâna cui te lași, să vezi ce a mai ieșit din mâna acelui specialist. Tu trebuie să te asiguri că de banii dați vei ieși cu o față îngrijită pentru vârsta ta și nu cu una umflată, exagerată, care nu-ți mai seamănă când te uiți în oglindă.

Eu v-am spus secretul meu și îl spun oricui mă întreabă, chiar nu mă interesează ce ar putea crede lumea, că nu am de dat explicații nimănui de ce fac tot ce pot să-mi fie bine în pielea mea…

Facebook Comments
Tags : EstetdermMed'art
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron