close
Claudia Andron

Bufniță speriată sau divă în fotografii?! Vezi cum faci diferența:

foto014
text: Răzvan Bărbos

Arăt ca naiba în fotografia asta! Rochia era mișto, părul și machiajul impecabile și totuși, ceva nu e bine. Poate felul în care pozezi?! Avem câteva ponturi pentru tine 😉 Citește ce trebuie și ce nu trebuie să faci. Am lăsat și câteva fotografii ca să observi diferența și să-ți dai seama mai repede unde greșești. 

La început s-ar putea să ți se pară complicată treaba asta cu fotografiile perfecte, dar e mai mult o chestiune de obișnuință și de formare. Pozițiile corecte care să te avantajeze pot fi învățate. Și asta poate fi numită o artă mai subtilă și ușor de stăpânit, cu condiția să ai puțintică răbdare și energia necesară.

Indiferent dacă vrei să te afirmi ca model sau pur și simplu să fii mai fotogenică pentru fotografiile de pe Facebook sau Instagram, următoarele sfaturi te vor ajuta cu siguranță să treci la noi dimesiuni ale fotografiilor tale:

Evită pozițiile simetrice – nu e nimic mai plictisitor decât o tipă frumoasă care se prezintă simetric. Rezultatul e adesea o fotografie plată, care nu are nici un strop de dinamică și nici nu te pune în valoare. De exemplu, pune o mână pe gât, în timp ce cealaltă este îndreptată spre genunchi. Sau poți să-ți încrucișezi picioarele și să te joci cu poziția corpului. Pe scurt, nu rămâne inertă fiindcă nu e vorba de o poză de buletin sau pașaport și nici pentru permisul la bibliotecă. Scopul tău e să creezi o dinamică în compoziția fotografiei, așa că fii generoasă cu pozițiile asimetrice și dă frâu liber imaginației pentru a te exprima.

Nu fi prea clasică – multe fete fac greșeala de a arăta ca și cum ar fi prin anii ’50. Mie-mi place să le zic „poze de bunicuțe”. Mai ales fotografia cu o mână care sprijină șoldurile, în timp ce cealaltă mână o plasezi pe coapse. Clasicul e printre cele mai plictisitoare poziții, așa că te sfătuiesc să o eviți cât mai mult posibil.

Fii senzuală, fără a fi vulgară – senzualitatea poate fi reprezentată într-o fotografie chiar și printr-un deget ridicat sau plasat ușor pe bărbie. Pe lângă asta, fii atentă la privire și la expresia facială și găsește o poză care exprimă senzualitatea aia tipic feminină după care bărbații tânjesc, dar ai întotdeauna grijă să nu te scufunzi în vulgaritate.

Găsește zâmbetul perfect – nu e nimic mai rău într-o fotografie decât un zâmbet fals, iar asta se vede imediat. Ca să poți zâmbi natural încearcă să te gândești la un eveniment mega fericit din viața ta, la o glumă spusă de cineva sau la un banc. Când zâmbești sincer se formează câteva riduri în jurul ochilor, așa că un-doi se depistează falsul, iar în rândul modelelor profesioniste se zvonește că zâmbetele reale sunt produse cu ochii. Iar ce e foarte important – nu forța niciodată un zâmbet prin afișarea tuturor dinților fiindcă asta îl face să pară sălbatic. Știm cu toții că ai dinți, dar e suficient să îi vedem doar pe cei din față.

Nu-ți lipi brațele de corp – evită cât mai mult posibil să îți lipești brațele de corp. Când brațele sunt lipite de corp, acestea tind să pară mult mai mari și îți ascund formele. Lasă întotdeauna câțiva centimetri între brațe și linia corpului.

Acestea fiind spuse, să mai ai în vedere doar că o persoană frumoasă nu e neapărat fotogenică și o persoană fotogenică s-ar putea să nu fie frumoasă! Nu dispera, corectează-ți greșelile pe care le faci și pozează ca o divă, nu ca o bufniță speriată 😉

Un articol scris de Răzvan BĂRBOS pentru claudiaandron.ro

Sursa foto: Pinterest

Facebook Comments
Tags : fashionfashionista
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron