close
Claudia Andron

10 ponturi despre ochelarii de soare via Q Vision Boutique

QVision

Te iubesc ca pe lumina ochilor! V-ați gândit vreodată cât de profundă e declarația asta de dragoste?! Dar oare câți dintre noi ne iubim ochii cât ar trebui, facem ce trebuie pentru a le fi bine, pentru sănătatea lor? Iar când e vorba de lumina ochilor, ochelarii de soare nu sunt moft sau numai un accesoriu la modă. N-aveți idee cât sunt de importanți! Las mai jos 10 ponturi despre ei, ca să știți și voi cum să-i alegeți pe cei mai buni pentru ochii voștri frumoși.Am ochii albaștri și dintotdeauna am fost sensibilă la lumină. De la 20 de ani și până acu vreo 5 ani când mi-am corectat cu laser miopia nu am prea putut purta ochelari de soare. Când au apărut lentilele heliomate mi-am dotat ochelarii corespunzător. Acum, am văzut la Q Vision că vă pot face ochelari de soare cu dioptrii, pe ce rame vreți voi. Ei, când eram eu tânără, nu mi-a fost dat :))

După operația la ochi mi s-a recomandat să port ochelari de soare. Păi atât am așteptat eu. Mi-am cumpărat de atunci încoace câteva perechi și nu prea mai ies din casă fără ei. Am tot timpul o pereche de criză în mașină, dacă uit cumva să-mi iau perechea preferată de acasă. Dar fără ochelari de soare, în lumină puternică, vară, iarnă, pe mine nu mă mai vedeți. 

Am intrat în multe magazine cu standuri de ochelari, în țară, în străinătate. Dar cei mai mișto, vă spun cu mâna pe suflet, i-am găsit la Q Vision Boutique. Păi erau câteva perechi acolo, pe lângă modele clasice, de nu avea cum să-i rateze fashionista din mine. Că aici m-au atins la coarda sensibilă. Că vreau și eu ochelari care să-mi vină perfect, care să-mi completeze personalitatea, plus că mă interesează mult și CUM văd prin ei.

Am cumpărat și eu, ca tot românul, ochelari aduși de dincolo de hoți și nu știam de la ce mă doare capul după câteva ore. Am aflat acum de ce, eu mă gândeam că mă pălise doar soarele în cap.

Stând eu de vorbă cu dr. Oana Rusu, managerul Q Vision, despre modă, ochelari de soare, rame și lentile, am notat rapid câteva chestii importante pe care trebuie să le rețineți dacă vreți să vă protejați lumina ochilor când vreți să cumpărați o pereche de ochelari de soare.

  1. POARTĂ-I! Cea mai importantă regulă este să porți ochelarii de soare. În ultimii ani a crescut foarte mult incidența cazurilor de cataractă și degenerescență maculară (o afectare a retinei, care dă vedere în valuri), asta ca urmare a creșterii cu 25 la sută a cantității de raze UV.
  2. NU cumpăra ochelari de soare de la colțul străzii, de pe tarabe, din magazine nespecializate. Nu știi ce cumperi și șansele să dai banii pe o pereche de ochelari de soare care îți pot afecta vederea în loc să ți-o protejeze sunt foarte mari. Astfel de ochelari pot să aibă aberații de sfericitate și când o să te doară capul de la ei să-ți amintești că de la asta ți se trage. Dacă vrei să-ți cumperi ochelari care să-ți protejeze vederea intră într-un magazin de optică, întreabă specialiștii, consultă-te cu ei și ia aminte la sfatul lor. 
  3. Ochelarii de soare trebuie să aibă protecție împotriva razelor UV de 100 la sută. Verifică acest aspect, informațiile trebuie să fie pe etichetă.
  4. Asigură-te că ochelarii de soare pe care îi vrei au filtru polarizat. Este o peliculă care elimină reflexiile de lumină.
  5. Lentilele maro sau verzi sunt cele mai confortabile ochiului. Tu alege-le pe cele care te ajută să vezi confortabil.
  6. Ai grijă ca ochelarii să-ți asigure un câmp vizual destul de mare, să nu privești peste ochelari. În plus, o pereche de ochelari cu lentile mai mari îți vor proteja pielea fină din jurul ochilor. Da, și ea trebuie protejată, știut fiind că expunerea la soare ridează mai repede pielea.  
  7. Ochelarii de soare se poartă și iarna, când se pot înregistra cantități mai mari de raze UV
  8. Ia rame confortabile, care să nu te strângă! În spatele urechii este un punct care, presat de brațul ochelarilor poate da dureri de cap.
  9. Ochelarii trebuie să se așeze perfect pe șaua nazală.   

10. Ochelarii de soare contează mult pentru sănătatea ochilor, mai ales a celor deschiși la culoare, albaștri sau verzi. Având irisul deschis lasă o cantitate mai mare de UV să ajungă pe retină 

Sunt persoane care s-au născut cu fotofobie, iar pentru ei nu există alt tratament decât purtarea ochelarilor de soare. 

Cât privește purtarea ochelarilor de soare de către copii este absolut necesar și în cazul lor. De ce și-ar proteja ochii doar oamenii mari și copiii nu ar trebui? La Q Vision Boutique, de pe str. Eroilor, nr 11 din Cluj-Napoca, am găsit ochelarii perfecți pentru Rontz, mezina familiei. Am dat pe ei 190 de lei, dar merită toți banii, îi vor proteja ochișorii măcar câțiva ani. Că da, dacă nu știați, ochelarii de soare pentru copii sunt pe mărimi. Cei pe care i-am ales pentru mini-fashionista mea au rame moi, dintr-un silicon fin și cea mică îi poartă cu plăcere. Tocul pe care l-a primit odată cu ei o încântă tare mult și îi face plăcere să îi pună în el, să-i scoată de acolo, să-i șteargă.

 

Facebook Comments
Tags : fashionfashionista
Claudia Andron

Autorul Claudia Andron